VIDIECKA ZÁHRADA

Rekonštrukcia staršieho vidieckeho domu priniesla aj otázku rekonštrukcie záhrady. Požiadavky na rekonštrukciu záhrady boli vytvoriť oddychovú časť záhrady s altánkom a okrasnými záhonmi a oddelenú úžitkovú časť záhrady. Oddelenie záhrady sa dosiahlo výstavbou dreveného oplotenia s pergolou cez prechod medzi jednotlivými časťami záhrady. Pri altánku bola zrekonštruovaná taktiež studňa vo vidieckom štýle. Záhrada bola dotvorená oblými líniami záhonov s výsadbami trvaliek, tráv, prevažne listnatých stromov a krov. V úžitkovej časti boli navrhnuté drevené vyvýšené záhony  a taktiež ovocné stromy.

“ Dobrý deň pán Novák, je to nádherné!!!  Vyzerá to fantasticky. Pohľad na túto vizualizáciu nás bude inšpirovať a pobádať hľadať čo najskôr dodávateľa realizácie. Ďakujeme veľmi pekne že ste úplne vystihli našu predstavu. Musím si to pozrieť podrobnejšie, v prípade nejakých otázok vás budem ešte kontaktovať. Prajem všetko dobré, s pozdravom, „

Zuzana P, Želiezovce 

TERASOVITÁ ZÁHRADA

Výrazná rekonštrukcia pôvodného rodinného domu si vyžadovala taktiež rekonštrukciu záhrady na svahovitom pozemku. Požiadavky majiteľov boli funkčnosť záhrady ako aj vytvorenie oddychových zón. Svahovitý terén bol navrhnutý skorigovať terasami s opornými múrikmi a jednotlivé prechody boli riešené širšími schodmi. Celkový moderný dojem bol dotvorený pravidelnými výsadbami z tráv, trvaliek a krovitých drevín, doplnený o zopár vzrastlejších stromov. Na záhrade bol navrhnutý taktiež bazén a ohnisko s posedením. Na najvrchnejšej terasa bolo umiestnená úžitková časť záhrady. 

SVAHOVITÁ ZÁHRADA

Novostavba rodinného domu sa náchádza na pozemku s výrazným terénnym prevýšením, takže pre korekciu terénu tu boli navrhnuté vyššie oporné múry s kamenným obkladom. V prednej časti sa tak docielilo vytvorenie rovinatej plochy záhrady. V zadnej časti sa nachádza terasa a oporným múrom oddelená úžitková časť záhrady so skleníkom. Keďže to svahovitý terén umožňoval bola tu taktiež umiestnená pivnica. Navrhnuté boli taktiež zatrávnené nájazdové rampy spájajúce jednotlivé časti záhrady.

“ Dobrý deň prajem . Z návrhu a vizualizácie sme boli s manželkou unesení. O nejakých úpravách sa ešte s vami spoji ona telefonicky. „

S pozdravom, Tomáš T, Žilina 

MALÁ ZÁHRADA

Rekonštrukcia pôvodnej časti záhrady v modernejšom poňatí s dôrazom na rekreačnú funkciu. V záhrade sa nachádzal pôvodný altánok a niektoré pôvodné výsadby starších živých plotov z ihličnanov. Na záhrade bol podľa požiadaviek majiteľov umiestnený krytý bazén a vytvorená terasa s vonkajším sedením. Záhrada bola doplnená nižšími výsadbami v pravidelných záhonoch a v niektorých častiach boli navrhnuté aj nízke oporné múriky kvôli terénnym nerovnostiam. V zadnej čast pozemku zostal priestor aj na úžitkovú časť záhrady.

MINIMALISTICKÁ ZÁHRADA

Novostavba rodinného domu v minimalistickom štýle sa nachádza na rovinatom pozemku s minimálnymi terénnymi prevýšeniami, ktoré boli skorigované menšími opornými múrikmi a vyvýšenými záhonmi. Na záhrade bol taktiež navrhnutý bazén a sedenie na terase s exteriérovou kuchynkou. Záhrada bola dotvorená pravidelnými záhonmi s výsadbami viackmenných stromov, mrazuvzdorných bambusov, trvalkami a okrasnými trávami.

“ Ďakujeme veľmi pekne za krásny návrh, ktorý splnil očakávanie. Ďakujem za krásny výber rastlín a drevín, budem sa snažiť to maximálne skopírovať podľa rozpisu. Veľmi presne ste pochopili moje požiadavky čo je v prípade len písomnej komunikácie až neuveriteľné. Váš návrh presne kopíruje terén, ktorý ste videli len na škaredých fotkách. Super prajem Vám veľa úspechov. Pekný deň želám.

S pozdravom, Katarina K, Janíkovce „

ROZDELENÁ ZÁHRADA

Novostavba rodinného domu s terénnym prevýšením na pozemku bola riešená rozdelením na dve časti oporným múrikom. Na tejto záhrade boli navrhnuté prvky ako prístrešok pre autá, altán, jazierko, bazén, detský prvok, dreváreň, koterec pre psa a vyvýšené zeleninové záhony. Taktiež tu boli navrhované spevnené plochy, oporné múriky a chodníky prepájajúce jednotlivé časti záhrady. Záhrada bola dotvorená výsadbami v záhonoch s oblými líniami.

ZREKONŠTRUOVANÁ ZÁHRADA

Umiestnenie rodinného domu je vo svahu v uličnej výstavbe rodinných domov bez strechy.  Majiteľka sa rozhodla pre celkovú rekonštrukciu exteriérov ako aj fasády domu tak aj záhrady s ponechaním niektorých pôvodných výsadieb a živých plotov v prednej časti. Svahovitý terén v prednej časti bol riešený opornými múrikmi s prírodného kameňa. Prírodný kameň bol použitý aj v zadnej časti na vytvorenie vyvýšeného záhonu. V záhrade bol navrhnutý taktiež minimalistický altánok. Záhrada bola doplnená o nižšie výsadby v pravidelných záhonoch.